Skip to content Skip to footer

4. delavnica v sklopu ACF projekta Vključevanje ranljivih skupin skozi kolesarjenje

26. septembra 2022 smo ponovili obisk pri ZAVOD ARS VIVA, kjer smo skupaj z Društvo Sožitje Obsotelje in Kozjansko ter Območnim društvom invalidov Zgornje Posotelje preživeli dva zelo vključujoča in zagovorniška dneva.

Tokrat smo izkusili celostno invalidsko izkušnjo, saj smo poleg kolesarjenja preizkusili tudi turistične kapacitete prilagojene za invalide ter umetniško ustvarjanje z lastnikom Zavoda Ars Viva Benjaminom Žnidaršičem.

Zagovorniška funkcija se med invalidi se izredno krepi, saj raste mreža invalidov, ki so osveščeni, kako zelo zdravo in pomembno je vključevanje v kolesarjenje. Oba dneva smo testirali prilagojena kolesa pa lokalni infrastrukturi.

Predavala je Snježanja Lekič iz društva Novus iz Velenja, strokovnjakinja in mentorica za uspešno praktično izvajanje zagovorništva. Poglobili smo se v Pobudo »Kolesarjenje za vse« in priprave na okroglo mizo, ki jo bomo izvedli na koncu projekta. Vse nas je zanimalo tudi, kako lahko našo pobudo nadgradimo z novimi aktivnostmi in pridobimo nova finančna sredstva, zato smo se drugi dan tudi dotaknili virov financiranja za nadgradnjo zagovorništva.

Domov smo se vrnili z novimi idejami in svežo motivacijo za naše delovanje na področju invalidskega varstva.

Projekt »Vključevanje ranljivih skozi kolesarjenje« je financiran s sredstvi programa ACF v Sloveniji 2014 – 2021.