Skip to content Skip to footer

»Učenje je odkrivanje, da je nekaj mogoče.« - Fritz Perls

Življenje je polno neznanih in še neodkritih poti. Ne glede na to, koliko izkušenj in znanja smo si tekom svojega bivanja na svetu že pridobili, je vedno mogoče še nadalje rasti. Najpomembnejše znanje je tisto, ki naša življenja dela boljša.

V kaotičnem prepletu zahtev, s katerimi se nenehno soočamo, se nam pogosto zgodi, da se počutimo nepripravljene za nov dan ali da ne dohajamo hitrosti, s katero življenje drvi mimo nas. Zaradi ritma, ki ga narekuje sodobnost, je stres sestavni del naših življenj.

V Zavodu Uvid se zavedamo teže bremen skrbi, s katerimi smo se prisiljeni spopadati, hkrati pa vemo, da obstajajo orodja, s katerimi jih lažje premagujemo. Nudimo strokovno vodena interaktivna predavanja ter delavnice, na katerih vam skušamo predati svoja znanja o številnih tematikah s področja stresa, tehnik sproščanja in čuječnosti.

Tehnike sproščanja

S tehnikami sproščanja lažje nadziramo posamezne stresne situacije ali dolgotrajna obdobja v primežu stresa. So orodje, s katerim se lahko naučimo stres obvladati, da obvarujemo svoj um in telo.

Tehnike sproščanja vključujejo osredotočanje na določene dele telesa, na misli, ki jih imamo in na povečano zavedanje o svojem telesu. Nekatere tehnike so izjemno enostavne in za začetek dela od nas ne zahtevajo posebnih veščin in spretnosti, le lotiti se je treba.

Čuječnost

Poznavanje in uporaba čuječnosti nam pomaga do sproščenega soočanja z nam stresno situacijo. Gre za duševno sposobnost, ki jo ima vsak človek, zato jo lahko sistematično razvija in krepi z različnimi vajami. Ko smo čuječi, se bolje zavedamo svojega lastnega doživljanja in tudi doživljanja dogajanja okoli nas.

Razvijanje in krepitev čuječnosti ima številne pozitivne učinke: izboljšanje splošnega počutja, povečana sposobnost obvladovanja stresa, zmanjšanje doživljanja tesnobnosti, depresivnosti, preprečevanje izgorelosti, več energije, povečana samozavest…

Izvedba

Izobraževanja so primerna za izvedbo v skupinah okoli 10 oseb. Priporočljiva je izvedba v živo v prostorih naročnika, možna pa je tudi izvedba preko aplikacije Zoom.

Izobraževanja izvaja Marija Zupanec, magistrica socialnega dela in edukantka transakcijsko analitične psihoterapije.

Za vprašanja ali ponudbo za izvedbo izobraževanja nas kontaktirajte preko telefona 051 235 670 ali preko e-pošte marija.zupanec@zavod-uvid.eu.