Skip to content Skip to footer
EU logo
Tudi letos smo bili del Bobrovega bicikliranja! Zahvaljujemo se Javnemu zavodu za turizem in kulturo Rogaška Slatina, da je osebam z invalidnostjo znova omogočil brezplačno udeležbo. Nič ne prekaša občutka svobode, ko na kolesu drviš skozi čudovito pokrajino in čutiš, da si eno z naravo.
 
Vsem zainteresiranim smo predstavili prilagojena kolesa, ki smo jih kupili mi (s sredstvi programa Erasmus+) in Občina Rogaška Slatina. Kolesa so lahko tudi preizkusili in se prepričali o njihovih prednostih in pomenu. Osebam z invalidnostjo omogočajo, da se podajo na kolesarske poti in občutijo radost gibanja na prostem. Vsaka vrsta invalidnosti ima svoje posebne potrebe, zato so prilagojena kolesa zasnovana tako, da ustrezajo individualnim zahtevam. 𝐕𝐬𝐚𝐤 𝐠𝐢𝐛 𝐧𝐚 𝐩𝐞𝐝𝐚𝐥𝐢𝐡 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐮𝐦𝐞𝐧 𝐤𝐨𝐫𝐚𝐤 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐚𝐠𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐥𝐚𝐬𝐭𝐧𝐢𝐡 𝐦𝐞𝐣𝐚. 
 
Kolesarjenje invalidov na prilagojenih kolesih ne samo izboljšuje telesno zdravje, temveč tudi duševno blaginjo. To je priložnost za socializacijo, povezovanje in deljenje navdušenja s skupnostjo kolesarjev. 
 
Prizadevamo si za večjo dostopnost kolesarjenja za vse, ne glede na morebitne ovire. Pridružite se nam in pomagajte ustvarjati inkluzivno kolesarsko skupnost!
 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

Več slik najdete v galeriji: https://zavod-uvid.eu/galerija/