Erasmus+

Više o
projektu

Što radimo

U Rogaškoj Slatini i Krapinskim Toplicama implementirat će se 6 modula za osnaživanje osoba s invaliditetom i 6 paralelnih modula za stjecanje novih kompetencija za osoblje:

  • M1: Skrb o mentalnom zdravlju – istraživat ćemo svijest, meditaciju i senzornu integraciju. Održat ćemo radionice za očuvanje i jačanje mentalnog zdravlja, prilagođene različitim vrstama i razinama fizičkih i mentalnih invaliditeta – kroz terapijske slikovnice, tehnike svjesnosti, duboko disanje, higijenu uma, vođene vizualizacije, zahvalnost, empatiju.
  • M2: “Mogu osjetiti prirodu i sebe kroz sve svoje osjete” – zajedno ćemo provoditi vrijeme u prirodi i učiti kako zaštititi naš planet. U senzornom parku proučavat ćemo važnost senzornih pomagala i isprobavati ih u praksi. Senzorni alati potaknut će nas da osjećamo, percipiramo i učimo o sebi i prirodi.
  • M3: Skrb o tjelesnom zdravlju – kroz predavanja i radionice saznat ćemo o važnosti vježbanja za fizičko i mentalno zdravlje, održati radionicu fizioterapije o prilagodbi odabranih aktivnosti na otvorenom (biciklizam, jahanje, hodanje) za osobe s invaliditetom, radionicu o prvoj pomoći općenito i za odabrane sportske ozljede, naučiti kako motivirati sebe i druge i posjetiti lokalni stožer s radionicom hipoterapije.
  • M4: Primjeri dobre prakse i senzorna aktivacija – istraživat ćemo kreativni rad studenata COOKT-a (njihov umjetnički rad i kazališnu izvedbu). Zajedno ćemo se baviti aktivnostima na otvorenom: planinarenjem i terapijskim jahanjem.
  • M5: “Zdrava kava u prirodi” – vozit ćemo se na prilagođenim biciklima i educirati osoblje o tome kako pratiti osobe s invaliditetom za sigurno i zabavno iskustvo vožnje biciklom. U isto vrijeme, podizat ćemo svijest javnosti da je biciklizam za svakoga, uključujući osobe s invaliditetom.
  • M6: Uključujuća briga o okolišu – posjetit ćemo Centar za ponovnu uporabu i naučiti o održivim praksama (kako upravljati otpadom, biti održivo mobilan i smanjiti svoj ugljični otisak).

Sredstva iz projekta će financirati kupnju 2 prilagođena bicikla za osobe s invaliditetom i pribora za senzorni park.

Pratite projekt

Pratite aktivnosti projekta na društvenim mrežama.

Povežite se s nama

Obrazovni moduli za osoblje

M1: Briga o mentalnom zdravlju za osobe s invaliditetom

Učit ćemo o tehnologijama pažnje, meditaciji, tehnikama senzorne integracije i načinima motiviranja osoba s invaliditetom da održavaju i poboljšavaju svoje mentalno zdravlje.

M2: Osjećam prirodu i sebe svim svojim osjetilima

Organizirano druženje u prirodi s edukacijom o životu u skladu s prirodom. Istraživat ćemo i isprobati senzorne pomagala.

M3: Osposobljavanje osoblja za zdravstvenu skrb osoba s invaliditetom

Predavanja i radionice o hipoterapiji, važnosti sporta za zdravlje, prilagodbi sportskih aktivnosti osobama s invaliditetom, pružanju prve pomoći i motivaciji.n.

M4: Primjeri dobre prakse i senzorna aktivacija

Pogledat ćemo kreativni rad i kazališnu izvedbu učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

M5: Obuka osoblja - "Zdrava kava u prirodi"

Odrasli će biti obučeni da prate osobe s invaliditetom pri vožnji prilagođenih bicikala kako bi to bilo sigurno i zabavno. Podizat ćemo svijest o inkluzivnom biciklizmu.

M6: Obuka osoblja o inkluzivnoj skrbi za prirodu

Posjetit ćemo Centar za ponovnu uporabu i naučiti o održivom životu (gospodarenje otpadom, korištenje obnovljivih izvora, održiva mobilnost; načini motiviranja za održiviji život).

Obrazovni moduli za osobe s fizičkim i / ili mentalnim poteškoćama

M1: Briga o mentalnom zdravlju

Radionice koje pokrivaju terapijske slikovnice, tehnike svjesnosti, duboko disanje, higijenu uma, vođene vizualizacije, zahvalnost i empatiju.

M2: Osjećam prirodu i sebe sa svim svojim osjetilima

U osjetilnom parku, koristit ćemo sva svoja osjetila kako bismo potaknuli senzaciju, percepciju i razumijevanje sebe i prirode.

M3: Briga o tjelesnom zdravlju

Predavanja i motivacijske radionice o važnosti sporta za zdravlje, vježbanju i jačanju tijela, prvoj pomoći i samopomoći te hipoterapiji.

M4: Društvena inkluzija kroz aktivnosti na otvorenom

Različite aktivnosti (planinarenje, nordijsko hodanje i terapijsko jahanje) koje omogućuju vježbanje u prirodi.

M5: "Zdrava kava u prirodi"

Vožnja biciklom na posebno prilagođenim biciklima s obučenim asistentima i podizanje svijesti o važnosti sudjelovanja osoba s invaliditetom u aktivnostima na otvorenom.

M6: Inkluzivna skrb za prirodu

Posjetit ćemo Centar za ponovnu uporabu kako bismo naučili o održivom životu (posebno kako se baviti otpadom i postati održivije mobilni).

Nema granica, samo izazova.

Priroda ne postavlja granice, samo pruža mogućnosti da se otkriju novi putevi.

Ova web stranica izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.