FOTOGRAFSKA RAZSTAVA V LJUBLJANI

Kongresni trg, od 14. maja do 13. junija 2024

SPOZNAJTE OSEBE NA FOTOGRAFIJAH

JONA

Sem najstnica in priznam, da veliko časa preživim na telefonu. Sem navijačica KK Rogaška Slatina, zato redno obiskujem njihove tekme. Imam psa Bobija, ki me rad spremlja, ko se peljem z električnim skuterjem ali kolesom.

LEA

Moj svet je prav tako velik, skrivnosten in lep. Je poln veselja, radosti, in me vsak dan vabi na potep. Želim ga raziskovati prav tako kakor ti, čeprav z drugačnimi izzivi, pa vendar z enakimi očmi.

ROMAN

Pozitivno razmišljam, kljub težavam, ki jih imam z invalidnostjo. Do svojega 45. leta sem živel običajno življenje, potem me je doletela bolezen in možganska kap. Danes lahko delim nasvet, da vedno v življenju, karkoli nas doleti, je pomembno spoznanje, da znamo s tem živeti in sprejeti. Naj pa vam povem še en vic: ''Ženske so tako kot kolajna - ko jo osvojiš, celo življenje visi okoli vrata.''

LADI

Pri 6 letih sva imela z bratom prometno nesrečo, v kateri sem izgubil vid. Na eno oko sem oslepel, na drugem očesu mi je ostalo 5% vida. Že kot sedemletnik sem bival v zavodu za slepe in slabovidne. Skozi življenje in šolanje so mi bili predstavljeni mnogi športi, ki so primerni za slepe in slabovidne. Najbolj sta me pritegnila golbal in showdown. V obeh disciplinah sem bil dokaj uspešen, skozi leta pa sta me navdušila še keglanje in pikado, ki ju trenutno treniram poleg showdowna. Sem v državni reprezentanci, s katero se udeležujemo mednarodnih evropskih tekmovanj.

NATALIJA

Imam cerebralno paralizo, zato potrebujem pomoč pri večini aktivnosti. To me ne ustavi – z veseljem grem na kolo in vedno sodelujem, kolikor lahko. Sem nasmejana in pozitivna.

SIMON

Življenje živim na polno. Pravijo, da sem za poziranje pred kamero naravni talent.

ŠTEFAN

Sem pozitiven in dobrovoljen, vedno pripravljen sodelovati. Obožujem pisanje besedil, poezije in glasbo z dobrim sporočilom.

JERNEJ

Sem navdušenec nad športom, vedno pripravljen na pogovor o tem. Imam široko znanje o športnikih in športnih dogodkih.

LENA

Sem kapetanka slovenske ženske reprezentance v odbojki sede, s katero gremo letos na paraolimpijske igre v Parizu. Sem motivacijska govorca, psihologinja in odvisnica od športa.

PRIMOŽ

Sem paralimpijec - prvi slovenski ročni kolesar, ki je nastopil na paralimpijskih igrah. Vse življenje sem aktiven športnik. Sem vodja ročnih kolesarjev v Sloveniji in velik zagovornik dostopnejšega kolesarjenja za invalide.
EU logo

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.