Katere prilagoditve imam na svojem trikolesu?

Bor Černec

Easy Rider

Zdravo,

danes ti želim predstaviti nekaj več podrobnosti o mojem trikolesu Van Raam – Easy Rider in katere prilagoditve moram pri kolesarjenju imeti zaradi svoje gibalne oviranosti.

⚡Moje trikolo je opremljeno z elektromotorjem in dvema baterijama, ki  mi pomagata doseči hitrost do 25 km/h. To mi omogoča, da lahko premagam tudi krajše vzpone in sem tako na kolesu samostojnejši. Ob tem je treba poudariti, da to ni električni skuter, pač pa kolo, ki od mene za doseganje hitrosti zahteva poganjanje pedal. Na samem kolesu imam 8 prestav na menjalniku verige in 3 različne stopnje pomoči elektromotorja, ki jih prilagajam sorazmerno strmini, ki jo želim premagati.

????Zaradi fleksije in kontraktur imam na kolesu nameščene tudi posebne stopalke, ki mi med kolesarjenjem pomagajo ohranjati pravilno lego nog. Te stopalke delujejo podobno kot smučarski čevlji in so zelo udobne.

????Moje kolo ima tudi možnost vzvratne vožnje, kar se mi zdi izjemnega pomena, saj med kolesarjenjem ne morem sestopiti s kolesa in mi ta funkcija omogoča, da lahko zapeljem vzvratno.  Za vzvratno vožnjo poskrbi motor, ki zazna gibanje mojih nog in požene vzvratno. Kolo ima zadaj nameščen tudi diferencial, ki mi omogoča, da lahko v ovinek zapeljem z malo večjo hitrostjo in ga vseeno zvozim. ????

???? Na kolesu imam nameščeno tudi vzvratno ogledalo, ki mi večkrat olajša vožnjo v prometu, predvsem pri zavijanju v levo.

????Na kolesu imam nameščena tudi dva bidona vode, kar je nadvse praktično ob daljših vožnjah v poletnih mesecih.

Nekaj teh prilagoditev na mojem kolesu lahko vidiš na slikah.

Easy Rider

Facebook-f


Instagram


Google

EU logo