Kako sem začel
kolesariti

Bor Černec

Zdravo,

sem Bor Černec in danes bi s tabo rad delil začetek svoje kolesarske zgodbe. Kot oseba s cerebralno paralizo sem se odločil, da natančneje predstavim svoje kolesarske začetke in tako skušam spodbuditi tudi druge posameznike z najrazličnejšimi omejitvami, da začnejo kolesariti.

Že od majhnih nog sta me starša spodbujala k aktivnemu življenjskemu slogu in že od nekdaj sem kolesaril na krajših razdaljah. Ko sem leta 2012 dobil svoje prvo električno trikolo, Van Raam Easy Rider, so se moje kolesarske pustolovščine zares začele. Novo kolo mi je omogočilo, da sem lahko premagoval tudi manjše vzpone in da sem lahko kolesaril na daljše razdalje. Z leti je kolesarjenje postalo neizogiben del mojega življenja in moja paradna rekreativno-športna disciplina.

Kolesarjenje mi predstavlja zabaven način razgibavanja in mi omogoča samostojnejše življenje. Prav tako lahko skozi kolesarjenje doživim svet okoli sebe iz edinstvene perspektive.

V naslednjih objavah bom delil več nasvetov za kolesarjenje s triciklom, moje dosedanje izkušnje in ti predstavil različne destinacije, ki sem jih s svojim kolesom že obiskal.

Z veseljem te vabim, da se pridružiš mojim kolesarskim avanturam!

Kolesarjenje mi omogoča

Samostojnejše življenje

EU logo

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

© 2024 financira Evropska Unija.