170 kilometrov po
Dalmaciji

Bor Černec

Zdravo,

smo že v mesecu maju in vrhunec kolesarske sezone je tik pred vrati. Sam sem ob preteklih praznikih že nabiral kilometre s svojim Van Raamom Easy Riderjem, s katerim sem se potepal po Dalmaciji.

V preteklem tednu sem s svojim kolesom naredil več kot 170 kilometrov. 

 

S kolesom sem kolesaril po različnih terenih in s pomočjo električnega motorja brez težav premagoval tudi vzpone, ki jih je – navkljub bližini morja – kar precej.

Deloma sem kolesaril po urejenih kolesarskih stezah, vendar sem bil primoran kolesariti tudi po regionalnih cestah. Dejstvo, da vozim tricikel, zna biti včasih na regionalnih cestah malo moteče in tudi nevarno, saj zavzamem večji del cestišča kot drugi kolesarji.

Zelo sem užival ob lepem sončnem vremenu in slikoviti pokrajini v okolici Zadra. Človek lahko na kolesu svet res doživi iz edinstvene perspektive in obenem ostaja telesno aktiven, kar se mi zdi zelo pomembno.

Najdaljša vožnja, ki sem jo naredil na teh »pripravah v Dalmaciji«, je bila dolga malo več kot 40 kilometrov.

Moje kolesarske dogodivščine si lahko ogledaš tudi na mojem Strava profilu.  

EU logo

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.